100 Mbit – Bredbånd

Søger du den absolut højeste hastighed, så er det 100 Mbit internet, som du skal have fat i. Denne forbindelse er normalt ikke en, som anbefales til privatpersoner, men er du til lynhurtig internethastighed, så kan du ikke komme udenom 100 Mbit bredbånd. Denne forbindelse anbefales normalt til virksomheder eller institutioner, hvor der er mange som skal dele om internettet.

100 Mbit er en utroligt høj hastighed, og du vil derfor aldrig opleve problemer med hastigheden, selv hvis i er mange enheder på samme forbindelse. En sådan hastighed kan klare mellem 12 og 14 computere, som streamer i HD-kvalitet på én og samme tid.
Med 100 Mbit bredbånd behøver du aldrig at vente længe på dine downloads, uanset om det er film, spil eller opdateringer.
Er i derfor flere i familien, som downloader mange filer fra internettet, så kan købet af så hurtigt en forbindelse retfærdiggøres – økonomisk set.

Brug af 100 Mbit internet

Er du interesseret i lynhurtige hastigheder på din internetforbindelse, så bør du også sikre dig, at dit udstyr også er helt i toppen. Ønsker du max hastigheder, bør du benytte dig af et netværkskabel i stedet for det trådløse netværk. Dette skyldes at en trådløs forbindelse ikke er ligeså stabilt, som en forbindelse via kabel. Ved brug af trådløs vil derfor typisk opleve, at hastigheden som du har på computeren vil være under de 100 Mbit, som du betaler for ved udbyderen. Ønsker du alligevel at gøre brug af Wi-Fi fra routeren, så kan du overveje om det er værd, at investere i en router af højere kvalitet, så du sikrer det stærkest mulige trådløse netværk. Dette anbefales kun, hvis du ønsker den absolut højst mulige hastighed på din forbindelse. For langt de fleste, er forbindelsen som den medfølgende router leverer mere end rigeligt.

100 Mbit har tidligere været en hastighed forbeholdt forbindelser via kabel-tv eller fiberbredbånd, men de traditionelle ADSL bredbånd kan nu også levere hastigheder som 100/20, 100/35 og 100/60 Mbit. Vil du dog op og have 100/100 Mbit, så er det en fibernet forbindelse, som du skal bruge.

Hvornår er 100 Mbit det rigtige valg?

Med 100 Mbit har du ingen begrænsninger på internettet. Forbindelsen er derfor det rigtige valg, hvis du ikke ønsker at føle dig begrænset online. Denne forbindelse er perfekt til dig, som bare ikke vil vente for længe på downloads og langsomme streamingtjenester.

Har du en NAS server eller anden for Cloud løsning, hvor du ligger tunge filer op, som du senere har brug for at hente ned igen, så giver en lynhurtig internetforbindelse også rigtig god mening. Ellers kan det være svært at finde grundlag for, ikke at kunne nøjes med en langsommere forbindelse, i hvert fald som privatperson.

100 Mbit internet giver utrolig god mening på en arbejdsplads, hvor der er mange computere, som skal benytte internettet på samme tid. Tid er penge og det giver derfor ikke mening, at dine ansatte skal sidde og vente på en langsom forbindelse.

Hvornår er 100 Mbit et dårlig valg?

Priserne på en 100 Mbit forbindelse er som regel højere end de lavere hastighedsforbindelser. Derfor skal dit behov for hurtigt internet være unormalt højt, for at det kan betale sig at købe 100 Mbit bredbånd. For langt de fleste privatpersoner, vil 100 Mbit slet ikke være nødvendig, og man kan som regel benytte f.eks. en 50 Mbit forbindelse, uden at ligge mærke til forskel på hastigheden.