FIBERNET

Fibernet er den type af internet, som garanterer dig den højeste hastighed og stabilitet. Forskellen fra denne type af internet og det traditionelle bredbånd er, at kablerne er fuldstændig anderledes. I modsætning til traditionel ADSL bredbånd, som kører internet igennem telefonlinjer, så kører fibernettet internet over speciallavede kabler, som kaldes for lyslederkabler eller bedre kendt som optiske kabler.

INTERESSERET I TILBUD?

Tilmeld og modtag gode tilbud

Fibernets lyslederkabler

Disse kabler gør at fibernet kan transportere internetsignalet igennem lys, det er derfor muligt, at levere internet med ekstrem høj hastighed og stabilitet. Derudover er fibernettet symmetrisk internet, hvilket vil sige at download- og uploadhastigheden er ens. Derudover er priserne som oftest billigere end de hurtigste ADSL bredbånd, hvis du ønsker en høj hastighed, så billigt som muligt, er det fibernet du skal have.

En anden fantastisk egenskab ved at internettet bliver leveret via de optiske kabler er, at det ikke har nogen konsekvens for internethastigheden, hvis man er mange som benytter internettet på en gang.
Det er altså muligt både at streame film og downloade, imens en anden i husstanden, spiller computerspil online. Det er ikke ofte ikke muligt ved det traditionelle bredbånd, medmindre man har købt utrolig høj hastighed, og selv her kan det som regel ses på hastigheden. Hvilket også er grunden til at fibernet ofte, er at foretrække, hvis i bor mange på samme adresse.

Da det er nye kabler, er de ikke lagt ned i hele Danmark endnu. Dette betyder derfor, at fibernet ikke er tilgængeligt for alle. Internetudbydere, såvel som energiselskaber knokler på livet løs, med at få lagt fibernet ned overalt i Danmark. Det er de især store udbydere som TDC, Stofa og WAOO, der er frontløberne med at få lagt fibernet kablerne i jorden. TDC, var også dem, som stod for at få lagt kobberbredbånd ned i sin tid, og har nu valgt også, at være nogle af de første ude med fibernettet. Energiselskaberne SEAS-NVE og NRGi har slået sig sammen om selskabet Fibia, og er blevet en stor konkurrent til TDC og Stofa på fiberbredbåndsmarkedet.

Hvorfor ikke vælge fiberbredbånd?

Der både fordele og ulemper ved fiberbredbånd.

Den størst fordel ved fiberbredbånd er, at du og alle som bor i din husstand kan streame, se serier og game alle på én og samme tid, uden at det går udover hastighed og oplevelse. Det betyder heller intet, om du uploader store filer til din dropbox. Med fibernet får du hastighedsgaranti og derfor aldrig mindre end, hvad du betaler for.

Den eneste ulemper der er ved fibernet, er at det langt fra er sikkert du kan få det. Selvom der mange steder i landet er blevet kravet kabler ned til fibernettet er det langt fra alle steder endnu. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kan få fiberbredbånd, kan du tjekke netop din adresse her.

Find den rigtige forbindelse

Internetmatch.dk er dit værktøj til at vælge den helt rigtige internetforbindelse. Benyt vores guides, råd og tips til at blive klogere på dine internet muligheder, og find de bedste tilbud her.

Trin 1

Find dit behov

Find dit behov

Brug guiden på denne side til at finde dine behov, så du ikke kommer til at betale for et produkt du ikke har behov for.

Trin 2

sammenlign

Sammenlign tilbud

Med dine behov i baghovedet kan du nu, nemt og overskueligt sammenligne de forskellige tilbud fra udbyderne.

Trin 3

hjerte

Vælg det helt rigtige

Når du har fundet dette rette tilbud, klikker du dig ind på tilbuddet, vil du blive sendt videre til udbyderen - Nemt og smart.