Internetudbydere

Få det fulde overblik over internetudbydere i Danmark.

Sammenlign danske internetudbydere

Der findes rigtig mange udbydere af internet og mobilt bredbånd i Danmark, hvorfor det kan være svært at gennemse alle de mange muligheder. Du kan her se en liste over danske internetudbydere, finde aktuelle tilbud og læse anmeldelser.

Internetudbydere i Danmark

Internetudbyderene på listen dækker hele landet. Alt efter hvilken internetudbyder, som du vælger, kan der være fordele og ulemper. Langt fra alle internetudbydere tilbyder f.eks. fibernet – og ønsker du internet via tv-kablet, er dit valg begrænset til Stofa og YouSee.
Vi har herunder samlet en liste over de væsentligste og mest tilgængelige udbydere. Lokale internetudbydere, som kun leverer i et begrænset omfang er blevet udeladt.

De mest populære interneudbydere i 2023

  1. FastSpeed
  2. Nordlys
  3. Kviknet
  4. Telenor / Maxspeed
  5. Stofa

Find den bedste internetudbyder

Alt efter dine behov kan der være forskellige internetudbydere, som passer til dig.
Du kan her på siden findes guides og tips til, hvordan du kan bestemme dit behov. Med dette i baghovedet kan du med ro og mag, vælge den udbyder som passer perfekt til dit behov.

Hvis du går efter den billigste internetudbyder, kan det ske du kan nøjes med et mobilt abonnement. Med et mobilt abonnement opnår du, som regel de billigste priser, men du bliver nød til at holde øje med dit dataforbrug. Løber dette pludselig løbsk, vil du blive smidt af den mobile netværk og være nød til at betale en ekstra sum penge for at komme tilbage på forbindelse.

Det er derfor ikke at anbefale, hvis du er typen, som har et højt forbrug. Er dette dog ikke tilfældet kan du få billigst mobilt internet blandt andet ved af gøre brug af CBB’s tilbud.

Man kunne kigge på Trustpilot-scoren, hvis man skulle afgøre den bedste internetudbyder. Kigger man her, ligger Kviknet og CBB utrolig tæt. CBB har dog nogle flere anmeldelser end Kviknet, hvorfor man kan argumentere for, at det ville være den udbyder med højest kundetilfredshed, og dermed den bedste udbyder. Man skal dog altid huske, at selvom de har gode tilbud og serviceniveauet er højt, kan der være et tilbud fra en anden udbyder, som passer dine behov bedre.
Du bør derfor ikke bare vælge CBB, fordi de teknisk set er den bedste udbyder, men fordi du har fundet et tilbud hos dem, som passer til dine behov.

Internetudbyder og adressen

Din adresse kan også have en betydning for valget af udbyder. Nogle udbydere har en bedre dækning end andre. Hvis du bor en smule afsides, kan du ofte komme ud for problemer med at kunne opnå en god forbindelse. Her er Telenor og Telia værd af overveje, da de er nogle af de udbydere, som kan levere den bedste dækning. Det er også værd at holde øje med om udbyderne giver hastighedsgaranti på sine bredbånd. Dette er f.eks. noget Telenor har på alle sine abonnementer, hvorfor disse er at anbefale, hvis du er bosat uden for en stor by.

Sammenligning af internetudbydere

Her på siden kan nemt og hurtigt sammenligne de forskellige internetudbydere, som vi har i Danmark. Udover en TrustPilot score, hvilket siger noget om deres kunders oplevelse ved at benytte dem som udbyder. Er der også mulighed for at trykke ind på de forskellige udbydere og læse mere. Under hver udbyder, kan de blandt andet læse om, hvordan de startede, hvilke specielle services og ydelser de har, samt se bredbåndstilbud kun for dem.

Priserne på internetudbydernes tilbud varierer meget. Alt efter om du vil have en udbyder, som tilbyder dig en minimumshastighed eller den billigste mulige forbindelse. Bør du sætte dig grundigt ind i, hvilke værdier de forskellige udbydere har.

Oplever du højere priser på internet end du er vant til, er det ofte fordi at hastighederne står med hastighedsgaranti. Ser du omvendt at hastigheden er i top, men til billige penge. Bør du være opmærksom på, at der måske bliver slækket på servicen, eller at man kan opleve en svingene kvalitet af forbindelsen.

At vælge en internetudbyder bør ikke være en hurtig beslutning. Du bør sætte tid af til at sætte dig ind i udbyderne, så du ikke bliver skuffet over produktet, når du modtager det.

For langt de fleste abonnementer er du bundet til i 6 måneder. Det er ikke sjovt at være bundet længe til et produkt, som man er træt af, blot fordi man ikke satte sig ordentligt ind i udbyderens tilbud.

Hos internetmatch.dk har vi også forsøgt, at give en vurdering af, netop hvilken type de forskellige internetudbydere vil passe til. Det er vores forsøg på at gøre det let for dig at identificere dig med en udbyder, og hjælpe dig i din beslutningsproces.

Samlet liste af internetudbydere

Vi har samlet let og overskuelig liste for dig, som er i tvivl om, hvilken internetudbyder du skal vælge.
Trykker du på en udbyder, åbner deres hjemmeside direkte i et nyt vindue, hvor du vil blive præsenteret for deres produkter og tilbud.
Du forlader derfor ikke Internetmatch.dk. Du kan derfor blot lukke vinduet ned igen – hvis udbyderens tilbud ikke falder i din smag.

Sammenligning af produkter

Mange internetudbydere benytter samme netværk, da det er de færreste internetudbydere, som har sit ejet netværk. Det er derfor meget populært at leje sig ind på f.eks. TDC’s netværk. Det er en dyr fornøjelse at grave nye internetkabler ned i jorden, hvorfor det ofte bedre kan betale sig, at leje sig ind på andres netværk.

De seneste år er der dog kommet konkurrence til TDC. Waoo, Telenor og Telia har gravet egne kabler ned, hvilket de til dels gjort for at kunne konkurrere med TDC. Da det er nødvendigt at grave nye kabler ned for at kunne levere fibernet, har de samme udgangspunkt som TDC. Fibernet kan nemlig ikke blive leveret igennem de traditionelle kobberkabler. Fibernet kræver at de nye lyslederkabler, bliver gravet ned i jorden.

Valg af internetudbyder

Skal du have en ny internetudbyder eller vil du blot undersøge om det kan gøres billigere eller bedre end din nuværende internetudbyder er det en god ide at starte med at undersøge hvilke muligheder du har for internet på din adresse. Det er nemlig din adresse der i første omgang bestemmer dine muligheder. Om det er muligt at få fibernet eller om du skal have kabel eller bredbånd internet. 

Fibernet er det hurtigste og mest stabile internet vi har, men det er ikke landsdækkende endnu, selvom fibernet udbydere arbejder hårdt på at flere og flere får muligheden. Omkring 60% af Danmark har i dag mulighed for at få fibernet, men det er primært i storbyerne. Yderområderne mangler stadig og her står valget typisk på bredbånd eller kabel. 

Hvilken internet udbyder skal jeg vælge?

Når du har fundet ud af dine muligheder ved at tjekke din adresse, er der flere andre ting du bør være opmærksom på inden du vælger blandt de forskellige internetudbydere. Herunder vil de blive nævnt og forklaret. Når du har styr på nedenstående, kan du bedre sammenligne internetudbydernes forskellige tilbud.

Hastighedstest

En hastighedstest er god at tage, hvis du enten syntes dit internet er langsomt eller hvis du er på jagt efter en ny internetudbyder. Det fortæller dig hvor hurtigt dit internet er og om du med fordel kan skifte til en bedre udbyder. Husk at tage testen under de rigtige omstændigheder og vær også opmærksom på, om det kan skyldes en langsom router. Du skal tage testen 3-4 gange, gerne tæt på routeren og du skal have lukket alle programmer og streamingtjenester, der kan være med til at gøre dit internet langsommere. Der skal heller ikke være andre brugere af internettet. Du kan også med fordel afprøve flere udbydere af hastighedstest, så du er sikker på at få et rimelig nøjagtigt resultat.

Dit behov er vigtigt

Inden du vælger den bedste internetudbyder er det en god ide at have et overblik over dit behov. Bor du alene er dit behov et andet end hvis i er en familie. Bruger du kun internettet til småting kan du nøjes med en internetløsning på 10-19 MBit, men er i en familie der holder af at streame eller spille i ny og næ skal i finde et abonnement på 20-49 MBit, men er i en familie, hvor i alle streamer, laver lektier, spiller og i det hele taget bruger internettet meget skal I vælge et med 50-100 MBit.

Oprettelsesgebyr

Nogle af de danske internetudbydere kræver et oprettelsesgebyr ved indmeldelse, men da konkurrencen og mængden af udbydere er stor, bør du kunne finde en internetudbyder, der ikke kræver et oprettelsesgebyr.

Routeren

Dette er noget mange glemmer at tage med i deres overvejelser, når de skal finde en internetudbyder. Routeren skal være stærk nok til at I kan få internet i hele boligen. Er den ikke stærk nok, kan i nogle gange få den byttet hos jeres udbyder. Alternativ kan I vælge at købe en selv. Husk at gemme kassen med routeren, da I som regel skal returnere den, hvis I skifter udbyder. 

Binding

De fleste internetudbydere har en minimum binding på seks måneder, når du takker ja til et tilbud. Efter de seks måneder kan du vælge at skifte til en anden udbyder, hvis du ikke er tilfreds. Du skal dog være opmærksom på, at det forudsætter at din internetudbyder holder hvad han lover. Ellers kan aftalen opsiges.

Spar penge med den rigtige internetudbyder

Der kan være mange penge at spare, ved at vælge den rigtige internet udbyder. Nogle udbydere tilbyder abonnementer med streamingtjenester, hvilke gør, at du kan spare mange penge ved at samle dem hos din internetudbyder. De vil typisk kunne lave en samlet pakke, hvor du kan spare penge. Undersøg også om der kan være flere penge at spare, hvis I også vælger at have jeres telefonabonnement samme sted. Det kan også være at du kan få nogle ekstra streamingtjenester, som du ellers ikke har med i handlen. Måske fast eller i en eller seks måneder.

Hvilken typer af internet er der?

Selvom det er din adresse der bestemmer, hvilken type internet du kan få, er det stadig en god ide at kende forskel på de forskellige typer. Du kan sagtens have to forskellige. En internetudbyder til dit internet hjemme og en anden til din smartphone.

Kabel-tv

Kabel-tv betyder, at du får dit internet via dit TV-stik. Det har den fordel, at du allerede har kablerne liggende, modsat fibernet, hvor kablerne først skal føres op til din bolig. Kabel-tv kaldes ofte også COAX.

Fast bredbånd

En anden type internet er bredbånd. Fast bredbåndsforbindelse, er hvad du typisk benytter dig af hjemme. Som regel via en trådløs router. Som med kabel-tv er det landsdækkende, da internettet kommer via kobberkablerne, som allerede findes. Både med kabel-tv og fast bredbånd, er der en forsinkelse og der er typisk forskel på hastigheden, når du downloader eller uploader. Typisk er downloading hurtigere, end når du uploader. Downloading er når du henter noget fra internettet. Det kan f.eks. være en film. Uploading kan være at sende en mail med en fil eller når du lægger billeder på Facebook eller et andet socialt medie.

Mobilt bredbånd

Selvom man sagtens kan bruge sit mobile bredbånd hjemme, er det mest almindelige at det bruges i ens smartphone, så man er online også selv om man ikke er hjemme. Når du er hjemme, er det en god ide at benytte sig af ens fastnets forbindelse, også selvom du stadig bruger din telefon. Det skyldes at det mobile bredbånd er det eneste der har en fast antal data og når de er brugt, bliver dit internet meget langsomt. Det er selvfølgelig muligt at købe ekstra data eller skifte til et andet abonnement, der passer bedre til dit behov. 

Fibernet

Det seneste skud på stammen af internet er fibernet. Det er internet, hvor der bruges lyskabler, i stedet for de kobberkabler, der bruges til bredbånd og kabel-tv. Det er et internet der er lige så hurtigt som lyset og du vil derfor ikke opleve at der er forskel på hastigheden når du up- eller downloader eller at der er forsinkelser. Det gør også at fibernet er en smule dyrere hos fibernetudbyderne. Samtidig er det ikke alle der kan få fibernet endnu. Viser en test, at du har mulighed for fibernet, skal du være indstillet på, at der måske skal graves kabler ned fra vejen og hen til din bolig. Det er nemlig to forskellige fibernet udbydere, der laver hver sin del. Indtil videre er det primært storbyerne og de mellemstore byer, der har glæde af muligheden for fibernet.

5G

Eller femte generation mobilt internet er nået til Danmark og det muligt for stort set alle, at få i dag. Det er op til 1000 gange hurtigere end 4G, som blandt andet er bredbåndsforbindelser. Det er den hurtigste mulighed vi har på nuværende tidspunkt for mobilnetværk, altså indtil G6 kommer.

Bedst eller billigst udbyder?

Selv om ingen bryder sig om at betale mere for ens internet, bør man stadig huske på, at det er de færreste, der er billige, som også er de bedste. Det gælder også for internetudbydere. Så kig i stedet på hvad får jeg for pengene og om er de nuværende kunder glade og tilfredse, frem for udelukkende at kigge på prisen, som det eneste parameter. Når dit internet begynder at drille eller bliver langsomt, kan det være dyre penge at have sparet. Især hvis du skal vente seks måneder, før du kan skifte udbyder.

Når det er sagt, så brug tid på sammenlign de forskellige udbydere ud fra dit behov og adresse. Hvad der er en god udbyder for nogle, behøver ikke være det for dig og omvendt. Nogle internetudbydere i Danmark er bedre i nogle områder end i andre. Derfor er det vigtigt at du sikrer dig, at den udbyder du vælger, er blandt de bedste i det område du bor.

Undersøg om der er et godt tilbud

Selvom du skal være varsom med at se på prisen som det eneste parameter, er der jo intet i vejen for at se sig om efter et godt tilbud og måske spare penge blandt de udbydere der opfylder dit behov. Streamer du film, bøger og musik, kan der være mange penge at spare ved at vælge et tilbud, der tilbyder denne service eller måske kan du få 1-2 måneder til en markant billigere pris hvilket gør den samlede pris bedre. 

Hvem udbyder fibernet?

Der er mange fibernet udbydere i Danmark, men de leverer ikke alle sammen i hele landet, så det vil være din adresse der bestemmer, hvilke fibernetudbydere du kan vælge fra. Det skyldes at fibernettet endnu ikke er tilgængelig i hele landet og de forskellige udbydere arbejder på at udvide muligheden. Nogle her og andre der. 

Det har også betydning for prisen på fibernettet. Det er en dyrere, men også hurtigere og mere stabilt end andre internetløsninger. Selvom det kan virke uoverskueligt at finde den rigtige fibernetudbyder, så er det nøjagtig de samme overvejelser du skal igennem, hvis du skal have en bredbåndsløsning. Dog behøver du ikke kigge på up- og downloading, da den er den samme med et fibernet.

Eneste forskel kan være at der først skal graves kabler ned fra din vej og op til din bolig, før du kan få fibernet. Det arbejde er allerede gjort, når det drejer sig om bredbånd, da bredbånd benytter sig af de kobberkabler, der er gravet ned til TV og fastnettelefonen. 

Du kan vælge selv at grave, så det er nemmere og hurtigere at få indlagt. Du skal blot være opmærksom på, at der ikke må være skarpe hjørner og kablerne må ikke ligge tæt på gaskabler. 

Lad dig ikke forblænde, når du skal vælge den bedste internetløsning

Ligesom med biler, computere og meget andet, så er det vigtigt ikke at lade sig forblænde og sige jeg skal bare have det bedste og hurtigste internet der findes på marked. Tag udgangspunkt i dit behov og vælg det internet, der opfylder det. Hverken mere eller mindre. Hvis du kun har behov for at læse avisen, gå på Facebook og måske sende en mail i ny og næ, er der ingen grund til at få fibernet, men i stedet kan du nøjes med en billig bredbåndsløsning. Måske kan du endda nøjes med at bruge dit mobile bredbånd som hotspot. 

Forhandl med din internetudbyder

Markedet for internet er præget af mange udbydere, hvilke som kunde er til din fordel. Især hvis du er en af de gode og stabile kunder. Det kan du som kunde udnytte, hvis du er på udkig efter en anden løsning. Den løsning kan nemlig sagtens være hos din nuværende internetudbyder. Ofte er det muligt at få en bedre aftale, hvis man har været kunde i længere tid, for markedet ændre sig hele tiden. Men hvis du ikke spørger, så bliver du ved med at betale mere for mindre. Derfor er det som med andre abonnementer en god ide, med jævne mellemrum at gå dem igennem og se, om de kan gøres bedre og billigere.

Det kan også være at du finder ud af, at det nu er muligt at skifte dit bredbånd ud med fibernet.

Internet i sommerhuset

Nogle bor i sommerhalvåret i deres sommerhus eller kolonihave og har måske derfor ikke brug for at have internet hele året rundt. I nogle tilfælde kan man tage sin router med hvor man opholder sig, men i andre tilfælde er det nødvendigt at have to løsninger. Da der ingen grund er til at betale i de måneder, hvor man ikke er i sit sommerhus, er det ofte muligt at lave en aftale med sin internetudbyder om at man kan sætte det i bero, så man ikke skal opsige abonnementet og finde et nyt, når den nye sæson starter. Det er en aftale der er til alles fordel. For dig fordi du ikke skal bruge tid på at finde en ny udbyder, for din udbyder at de beholder dig som kunde. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er min internetudbyder?

Hvis du ikke kender din internetudbyder, kan du slå din ISP (Internet Service Provider) op på https://www.whoismyisp.org/, her vil du med det samme få at vide hvem din internetudbyder er.

Hvilken internetudbyder kan jeg få?

Hvem du kan få som internetudbyder afhænger i høj grad af, hvor i landet du bor. Bor du langt ude på landet, er det ikke alle udbyder som du kan få. Langt de fleste udbydere benytter dog TDC’s netværk, hvorfor du som regel ville kunne vælge mellem de fleste på denne side. Der kan dog findes flere lokale udbydere, som ikke alle kan få, disse vil ikke være til stede på siden her.

Hvordan skifter man internetudbyder?

Dette foregår helt automatisk, når du takker ja til et tilbud fra en anden udbyder. Det klarer din nye udbyder nemlig for dig, det eneste du bør være opmærksom på, er hvis du har lejet en router eller andet, som skal leveres tilbage til din forrige internetudbyder. 

Du vil som regel leje en router, dog er det nogle som udbyder som tilbyder at man kan købe routeren.

Læs mere

Er du mere interesseret i det bedste tilbud på tværs af internetudbydere, og vil du finde det bedste tilbud på f.eks. bredbånd eller mobilt bredbånd.

Så har Internetmatch.dk samlet en liste over disse, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over udbuddet på markedet. Uanset hvilken type internet, som du er på udkig efter, kan du finde den helt rigtige forbindelse hos Internetmatch.dk